perjantai 29. marraskuuta 2013

Nouseva Uhka - Kappale 2Uhka Pimeydessä                      ”Me lopetetaan nyt.”
Antaniel katsoi kaikkia vakavana. Vanhan miehen ahavoituneista kasvoista ei voinut sanoa oliko hän enemmän vihainen vai pettynyt. Häntä vastapäätä istui riutuneen näköinen Eiffel, kalpea Waldo, jonka ranteet oli kääritty siteisiin, piesty Marko silmä mustana ja toinen käsi paketissa, sekä Mendez, jonka silmät olivat jo täysin sameat ja sokeat.
                      ”Ymmärrän.” Antaniel sanoi lopulta ja laski käsissään olleet paperit pöydälle. ”Olen kuitenkin tyytyväinen, että saitte eliminoitua kaikki kolme kohdetta. Ja vielä nopeasti. Saatte palkkionne heti.” Antaniel nousi ylös. ”Juokaamme vielä malja onnistuneen tehtävän kunniaksi.” hän lausui arvokkaan rauhallisesti ja kaatoi kaikille brandya. Muilla ei ollut kovin voitokas olo. Tehtävä oli onnistunut täysin tuurilla ja menetykset olivat suuremmat, kuin saavutukset.
                      ”Kuka olisi ollut seuraava kohde?” Marko kysyi tuijottaen lasittunein silmin brandya lasissa. Antaniel piti lyhyen tauon ja tarkkaili heitä hiljaa.
                      ”Viimeinen kohde olisi ollut Varjon vastaherännyt hallitsija.” Antaniel sanoi ja käveli huoneen poikki. Kuolemaakin syvempi hiljaisuus laskeutui. Eiffel rikkoi hiljaisuuden lopulta rykäisten.
                      ”Kalistar sanoi ennen kuolemaansa, että Varjolle on noussut uusi kuningatar. Hänestäkö sinä puhut?” Eiffel kysyi. Antaniel kääntyi häneen päin.
                      ”Kyllä. Mutta nyt minun täytyy kehittää jokin toinen suunnitelma.” Vanha mies vastasi jäykästi.
Eiffel maistoi brandya ja pyöritti sitä suussaan, ennen kuin nielaisi.
                      ”Minä haluan tietää... Miksi sinä haluat hengiltä nämä kaikki Varjolaiset?” Eiffel kysyi suoraan. Hän oli miettinyt tätä koko matkan Márusta takaisin ja hän halusi kuulla totuuden. Antaniel raapi vakavana leukaansa ja käveli verkkaisesi edes taas.
                      ”Minulla on… kaunoja.” hän sanoi karhealla äänellä. Eiffel kurtisti kulmiaan ja kolautti lasin pöytään.
                      ”Ai? Ja aivan vahingossa jokainen, jota kohtaan sulla on kaunoja, sattuu olemaan Varjolainen. Ei, tässä on nyt jotain muutakin mukana.” hän sanoi ja katsoi Antanielia suoraan silmiin. Antaniel katsoi häntä silmää räpäyttämättä takaisin.
                      ”Minulla ei ole velvoitteita kertoa teille.” hän sanoi kylmästi. Eiffel nousi ylös.
                      ”Katsopa uudestaan. Kyllä sulla nyt on.” hän sanoi ja osoitti kavereitaan. Antaniel katsoi jokaista heistä vuorollaan. Sitten hän kääntyi heihin selin miettiäkseen. Lyhyen hetken päätteeksi Ananiel istuutui alas ja huokaisi väsyneesti.
                      ”Hyvä on.” hän sanoi. ”Mutta ensin minun täytyy kertoa teille itsestäni, jotta ymmärtäisitte paremmin. Olen kotoisin Jerchóvasta ja Dánin suku hallitsi aikoinaan Lännen Huonetta. Isoisäni oli sukuni viimeinen ruhtinas, mutta kotimaani ja kansani on minulle yhä lähimpänä sydäntä. Haluan tehdä kaikkeni tovereideni hyvinvoinnin vuoksi.
                      Kuitenkin… Yli viisisataa vuotta sitten Liittouman joukot valloittivat Jerchóvan. He sulkivat Varjolaiset muurien sisään ja toivat rauhan satoja vuosia kestäneeseen sotaan. Muuri halkaisi Jerchóvan kolmeen osaan; Itään ja Länteen, sekä Etelään. Sukuni solmi tuolloin liiton Liittouman kanssa, jotta he pitäisivät yhdessä rauhaa yllä Lännessä. Vuosisatojen kuluessa Lännen Huoneen valta kuitenkin hupeni ja Dánin suvun mahti hiipui.
                      Vaikka Liittouma toi Jerchóvaan rauhan ja sivistyksen, yhtä asiaa ei otettu huomioon. Isoisäni oli saanut aikoinaan käsiinsä Varjon viimeisen vapaan Kuninkaan lokikirjan muurin rakentamisesta. Tuohon aikaan kokonainen kylä Varjolaisia katosi olemattomiin heti muurin pystytyksen jälkeen. Minä uskon, että kaikki galaksin Varjolaiset ovat alkuaan kotoisin Jerchóvasta. Uskon että jokainen muissa maissa asuva Varjolainen on polveutunut noista kyläläisistä, jotka katosivat viisisataa vuotta sitten Jerchóvasta. Tätä teoriaa on mahdoton perustella todeksi, tiedän. Liittouma ei tulisi ikinä myöntämään että olisi ollut edesauttamassa Varjon leviämistä Jerchóvan ulkopuolelle. Ja lisäksi minulla on syyni pitää suuni supussa.
Kolmekymmentä vuotta sitten Varjolaiset alkoivat liikehtiä. Saimme sanan, että Varjolle oli syntynyt uusi perillinen, joka tulisi nostamaan Varjon valtaan kaikkialla. Silloin minä matkustin Demóon osallistuakseni Liittouman Dialectiaan, parlamentin kokoukseen. Pidin parlamentissa puheenvuoron, jossa kerroin heille huolenaiheeni, mutta he eivät kuunnelleet. Kun sanoin heidän pakenevan vastuutaan, he syyttivät minua juonimisesta Liittoumaa vastaan. Huoleni oli vilpitön, eikä ollenkaan aiheeton. Minä pidin kiinni vanhasta sopimuksesta, mutta he olivat unohtaneet oman osuutensa siitä.” Antaniel murahti tuskastuneena ja jatkoi.
”Kun en saanut apua Liittoumalta aloin toimia yksin. Löysin vakoojan, joka pääsi Johan Jabran jäljille. Jabra oli silloin vielä Liittouman piirissä, mutta epäilin hänen pelaavan Varjon hyväksi. Ikävä kyllä tiedustelijani sai surmansa, ennen kuin sain kerättyä tarpeeksi todisteita häntä vastaan. Myöhemmin sain kuulla, että Liittouma haluaa pidättää minut. He olivat saaneet selville, että olin seurannut Jabraa. Silloin minä pakenin. Jätin Kotini Jerchóvassa, jotta en vaarantaisi ystäviäni ja tukijoitani, ja olen asunut tässä aluksessa siitä lähtien.” Antaniel sanoi murheellisena ja katsoi vaitonaisena käsiään.
Eiffel alkoi jollain tasolla ymmärtää Antanielin kaunaa. Kotimaastaan karkoitettu. Hän oli menettänyt kotinsa ja omistanut sitten koko elämänsä Varjon kukistamiseksi. Kaikki miettivät hiljaisina vanhan miehen tarinaa.
”Päämääräni - ainoa tehtäväni - on estää Varjon nousu ja kotini pelastaminen. Mutta aika alkaa käydä vähiin.” Antaniel huokasi syvään ja nousi jälleen ylös. Hän käveli kaapin luokse, aukaisi sen sisällä olleen kassakaapin ja toi pöytään suuren pussillisen Liittouman valuuttaa.
”Palkkanne hyvät herrat. Saatte myös pitää sen aluksen, jotta pääsette kotiin. Tehkää sille sitten mitä haluatte. Nyt olkaa hyvät ja poistukaa.” Antaniel sanoi vakavana ja käveli ikkunan luo, selin heihin. Pojat tyhjensivät juomansa ja nousivat sanaakaan sanomatta ylös. He ottivat rahat pöydältä ja lähtivät. Sopimus oli nyt sanottu irti.


Paluumatka Prioriin oli hiljainen. Kukaan ei puhunut paljoa mitään. Marko istui koko matkan ohjaimissa ja Eiffel hänen vieressään. Waldo ja Mendez nukkuivat lähes koko matkan, käyden hereillä lähinnä syömässä ja vessassa. Kaikki olivat väsyneitä ja allapäin. He olivat yhdessä sopineet yhdessä palaavansa takaisin Prioriin, jossa he jakaisivat rahat, myisivät päämajansa ja jatkaisivat sitten kukin elämäänsä, parhaaksi näkemällään tavalla.
                      Vaikka he olivat rikastuneet kertaheitolla ja vihdoin matkalla kotiin, ei Eiffel silti saanut rauhaa. Aina kun hän sulki silmänsä, hän näki kidutetun tytön silvotut kasvot ja tunsi Varjon jäljet sisällään. He menisivät nyt kotiin, mutta kuinka kauan heillä vielä olisi koti? Varjo nousee ja pian syttyy sota, jossa ei olisi voittajia. Prior vaipuisi Varjoon, Eiffel tiesi sen. Ja me sen myötä. Eiffelin sisällä tuntui ontolta. Näinkö kaikki päättyy? Pitäisikö heidänkin paeta, kuten Antaniel ja asua loppuelämä tässä kotterossa, pakoillen Varjon pimeää kouraa.
                      ”Eiffel?” Marko sanoi. Eiffel havahtui ajatuksistaan.
                      ”Hm?” hän vastasi ja nousi istumaan paremmin penkillä. Marko oli asettanut aluksen automaattiohjaukselle, mutta antoi silti toisen kätensä levätä ohjausratissa, katse kiinni tähtimaisemassa.
                      ”Musta tuntuu, että mä en voi jättää tätä tähän.” hän sanoi.
                      ”Mitä tarkoitat?” Eiffel kysyi hieroen silmiään.
Marko kääntyi vanhaa miestä kohti.
                      ”Tarkoitan…” hän vilkaisi matkustamoon, jossa Waldo ja Mendez nukkuivat. ”…että mä haluun suorittaa sen Antanielin tehtävän loppuun.” hän sanoi ääntään madaltaen ja kääntyi sitten katsomaan ulos. ”Haluan estää Varjon nousun. Vaikka henki menisi.” hän sanoi hiljaa ja hänen äänestään kuului päättäväisyys ja viha. Eiffel ei ollut koskaan nähnyt Markoa noin määrätietoisena.
                      ”Itseasiassa… Mä päätin, että mä lähden Jerchóvaan heti sen jälkeen, kun ollaan päästy Prioriin.” Marko jatkoi vakavana. ”Mä en halua, että Priorille käy niin kuin Márulle. Mä en anna sen tapahtua.” Hän sanoi ja puristi kätensä nyrkkiin. Eiffel muisti, mitää Marko oli kertonut Merenmósta, mellakasta ja verilöylystä. Marko kasvoi hänen silmissään yhtäkkiä nuoresta ja pelokkaasta pojasta, aikuiseksi mieheksi. Eiffel tunsi ylpeyttä, kuin omasta jälkikasvusta.
                      ”Mä en voi päästää sua lähtemään…” Eiffel sanoi. Marko katsoi häntä vihaisena, mutta Eiffel laski kätensä hänen olalleen, ennen kuin poika ehti sanoa vastalauseensa.
                      ”…yksin. Mä tulen sun mukaan. Kahdestaan, Marko. Me ei voida pakottaa noita kahta mukaan. Mutta me pystytään siihen.” hän hymyili. Markokin alkoi hymyillä ja hänen silmänsä paloivat.
                      ”Me tapetaan se narttu.” hän virnisti.

Ja Eiffel hymyili myös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti