tiistai 13. elokuuta 2013

Välietappi

Ajattelin tähän väliin löpistä vähän novellista. Sain siis eilen päivitettyä viimeisen kappaleen Tarina Metsäkansan Pojasta-tarinani ensimmäistä osaa. [Hieman tyhmästi nimesin kappaleet otsikoihin osina enkä kappaleina. Ihan selvennykseksi päätin, että kappaleet ovat lästä lähin kappaleita ja osat osia. ;)]

Olen siis käsikirjoittanut novellini tällä hetkellä kuusi-osaiseksi. Ensimmäisen osan kirjoitin pääosin vuosina 2002-2004, paitsi viimeisen kappaleen, jonka kirjoitin 2011 lähes kokonaan uusiksi. Olin alunperin kirjoittanut hyvin tiiviin käsikirjoituksen koko tarinasta vuonna 2003, jolloin olin kirjoittanut pöytälaatikkoon prologin, sekä kaksi ensimmäistä kappaletta. Istuin tuolloin Oulun Robert's Coffeessa hyppytunnilla ja sain yhtäkkiä vision. Kirjoitin koko tarinan juonen noin viidellä lauseella äidinkielen muistiinpanojen taakse. :D Niistä viidestä lauseesta piti tulla yksi kappale, mutta aika pian huomasin, että tarina tulee vaatimaan enemmän sivuja. Pian novellini ikäänkuin lähti käsistä ja tuloksena on yli 300-sivua fantasiatarinaa.

Vuosien aikana juoni mutkistui ja syventyi, mutta tarinan lopetus on yhä  pääpiirteittäin sama kuin mitä silloin kirjoitin sen ruutupaperin kääntöpuolelle. Olisipa mahtavaa löytää kyseinen lappu, joka on kyllä hukkunut muutossa jo kauan aikaa sitten!

Seuraava osa voi aluksi hämmentää, mutta lupaan että luette oikeaa tarinaa. ;)
Tarina Metsäkansan Pojasta 2. Osa - Salamurha alkaa siis ensi perjantaina. ^___^ 

Toivon että viihdytte tarinan parissa jatkossakin,

-Tuuli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti