torstai 19. joulukuuta 2013

Nouseva Uhka - Kappale 5Vankialus


                      ”Seuratkaa.”
Amiraali Paláden antoi käskyn sotilaille ja lähti kulkemaan hallin poikki. Sotilaat kannustivat Eiffelin ja muut liikkeelle ja he lähtivät marssimaan amiraalin perässä. Eiffel mietti päänsä puhki, kuinka he selviytyisivät tilanteesta, joka näytti hyvin, hyvin pahalta. Liittoumalla ei ollut tapana päästää rikollisikseen katsomia henkilöitä pienillä rangaistuksilla. Heidät saatettaisiin lähettää jopa vankiplaneetalle jonnekin reunamaahan, jolloin peli olisi menetetty. Eiffelillä ei ollut enää loputtomasti vuosia jäljellä, eli toisin sanoen hän tulisi kuolemaan vankeudessa. Hän tunsi kylmän hikipisaran valuvan selkäänsä myöten. Amiraali pysäytti heidät suurten ovien eteen. Ovet oli suunniteltu päästämään erikokoiset alukset hallista ulos.
                      ”Te vahditte vankeja. Sinä siinä, tule mukaani ja sinä, hae pilotti ja laittakaa vankialus lähtövalmiiksi.” amiraali viittoi kahdelle sotilaalle. He jäivät seisomaan niille sijoilleen hallin perälle, kun amiraali marssi pois yhden sotilaan kanssa.
                      Jonkin aikaa odotettuaan hallin poikki asteli lentäjä ja perämies sotilaan saattamina. Pilotti asteli lähellä olevan keskisuuren aluksen viereen. Alus oli kolme kertaa Cer909 kokoinen kaksikerroksinen kuljetusalus. Ovi aukesi ja pilotti sekä perämies menivät sisään. Jonkin ajan kuluttua alus hyrähti käyntiin ja lähti liikkeelle hyvin hitaasti. Alus kääntyi ympäri ja lähti rullaamaan hallin perälle kohti ovea, jonka luona Eiffel ja muut odottivat sotilaiden vartioimina. Eiffel katsoi mattamustaa, virtaviivaista alusta, joka tulisi viemään heidät mahdollisesti viimeiselle matkalle vankeuteen.
                      ”Viimeinen niitti.” Eiffel mutisi hiljaa. Waldo mulkaisi häntä pahasti.
                      ”Ei puhuta siinä!” vieressä seisova sotilas ärähti ja töytäisi Eiffeliä olkapäähän aseensa kamaralla.
Alus pysähtyi ovien eteen ja sen kyljestä työntyi ulos metalliset rappuset. Lähimmäinen sotilas tuuppasi Eiffelin liikkeelle ja heidät kävelytettiin parijonossa alukseen sisään. He tulivat sisään ahtaaseen alukseen neljän sotilaan saattamana. Aluksen seinustalla odotti kahlitut istuimet vankeja varten. Ovi kalahti lukkoon heidän takaansa.
                      ”Haista vittu Eiffel! Tämä on kaikki sun syytä! Vitun kusipää!!” Waldo karjaisi ja hyökkäsi takaapäin Eiffeliä päin ja huitaisi kyynärpäällään hänen kasvojaan kohti.
                      ”Älä minua syytä saatana!” Eiffel karjui takaisin väistäessään Waldon iskua ja yritti vuorostaan osua häntä päähän. Kaksi sotilasta yritti saada heidät rauhoittumaan. Waldo huusi ja riuhtoi ja yritti päästä Eiffeliin käsiksi. Kaksi muutakin sotilasta puuttui tilanteeseen. Silloin Waldo ja Eiffel kääntyivät ja iskivät yhtä aikaa kaksi sotilasta tajuttomiksi. Brittany potkaisi kolmatta sotilasta päähän, kun Marko pyöräytti sidotut kätensä päänsä yli ja tarttui maahan kaatuneen sotilaan aseeseen. Viimeinen sotilas ampui heitä kohti, mutta Marko osui ensin. Marko kaivoi toiselta sotilaalta avaimet käsirautoihin ja avattuaan omansa auttoi muutkin vapaiksi. Ääniin havahtunut pilotti ilmestyi matkustamoon ja kohtasi neljä kivääriä osoitettuna häntä kohden. Perämies tuli hänen jäljessään ja pysähtyi kuin seinään.
                      ”Ei sanaakaan tai ammun. Käänny takaisin.” Eiffel sanoi osoittaen heitä aseella. Pilotti valahti valkoiseksi, nosti hitaasti kätensä ilmaan ja perääntyi ohjaamoon perämiehen vanavedessä.
                      ”Vaihetaan vaatteet, äkkiä!” Eiffel huikkasi ja muut alkoivat vetää tajuttomilta sotilailta univormuja pois ja vaihtamaan niitä omiin pukuihinsa. Eiffel vilkaisi ohjaamon ikkunasta ulos. Hallissa jotkut varusmiehet katselivat jo kummissaan alukseen päin. Eiffel veti kaapista kypärän päähänsä, astui ikkunan viereen ja nosti kättä jollekin sotilaalle.
                      ”Näytä niille että kaikki on ok.” Eiffel sanoi pilotille, joka väänsi kasvoilleen hymyn ja viittoi jotain. Ulkopuolella pari sotilasta viittoi takaisin ja jatkoivat sitten omia hommiaan. Matkustamossa muut olivat saaneet tajuttomille sotilaille heidän vaatteensa päälle ja heidät oli kahlittu vangeille tarkoitettuihin istuimiin. Ohjaamon radiosta kuului kohahdus. Pilotti vilkaisi Eiffeliä, joka nyökkäsi.
                      ”Varis 1 tässä.” Pilotti sanoi.
                      ”Tämä on upseeri Denum. Mitä siellä tapahtuu? Kuuluiko sieltä laukauksia?” ääni sanoi radiossa. Eiffel työnsi pilotin syrjään ja avasi radion.
                      ”Tässä...” hän vilkaisi nopeasti univormussa lukevaa nimeä ”- alikersantti Labori. Tuli vähän ongelmia vankien kanssa, nyt on kaikki kunnossa.” hän sanoi.
                      ”Ok. Odottakaa, tulen vielä tarkastamaan tilanteen ennen lähtöä. Loppu.” Denum sanoi.
                      ”Selvä, loppu.” Eiffel vastasi ja napsautti radion kiinni ja kääntyi Waldon puoleen, joka oli tullut ohjaamoon.
                      ”Tänne tulee joku vielä tarkastaan tilanteen. Äkkiä kypärät päähän ja noille jotku pussit naaman peitoksi.” Eiffel sanoi hänelle. Waldo nyökkäsi ja harppoi matkustamoon, jossa Marko ja Brittany laittoivat juuri kolkatuille sotilaille suukapuloita. Eiffel katsoi ulos ja näki yhden sotilaan marssivat määrätietoisesti alusta kohti. Sotilas nosti kättään ja pilotti vastasi eleeseen.
                      ”Avaa sille ovi.” Eiffel komensi ja pilotti teki työtä käskettyä. Ovi sihahti auetessaan ja pian ulkona ollut sotilas kipusi laskuportaita ylös. Kaikilla oli kypärät päässään, ainoastaan Markon visiiri oli ylhäällä. Muiden kasvot jäivät helposti mieleen, varsinkin Waldon kiinni tikattu silmä. Brittanykin oli tunkenut pitkät hiuksensa piiloon kypärän sisään. Upseeri vilkaisi istuimiin lukittuja vankeja, joille oli laitettu huput päähän. Marko astui eteenpäin ja tervehti asennossa. Upseeri antoi luvan lepoon.
                      ”Herra upseeri, piti käyttää voimakeinoja. Yrittivät vielä taistella vastaan.” Marko sanoi naama pokerina. Upseeri vilkaisi ohjaamoon, jossa pilotti valmisteli aluksen nousua varten.
                      ”Se on OK. Kaikki näyttää olevan kunnossa. Selvä. Annan lennonjohdolle luvan avata ovet. Turvallista matkaa.” upseeri nyökkäsi, kääntyi ympäri ja asteli pikaisesti ulos.
Hallissa kuului kuulutus ja punaiset valot syttyivät oven yllä. Hallissa kulkevat sotilaat ja miehistön jäsenet alkoivat siirtyä ulkopuolelle. Kun alue oli tyhjä, summerit soivat kahdesti ja ovet alkoivat aueta hitaasti. Eiffel istui pilotin viereen ja muut jäivät matkustamoon. Alus vavahteli ja nousi ilmaan. Kun ovet olivat kokonaan auki, pilotti antoi lyhyen merkin ja vankialus ampaisi ulos avaruuteen.

***

Waldo veti hupun pois ensimmäisen sotilaan päästä. Mies oli tullut tajuihinsa ja hän katsoi tuimasti Eiffeliä, joka seisoi hänen edessään. Eiffel veti suukapulan pois ja osoitti miestä aseella.
                      ”Me ei haluttas ryhtyä likaisiksi, mutta mua ei hävetä tappaa sua, joten parempi puhua.” Eiffel sanoi.
Mendez ja Brittany istuivat vastakkaisella seinällä hänen takanaan ja Marko ohjasi alusta. Pilotti ja perämies istuivat sidottuna lattialla. Waldo astui Eiffelin viereen. Sotilas sylkäisi Eiffeliä kohti, joka vastasi iskemällä häntä kämmenselällä naamaan. Sotilas mulkoili kaikkia paikallaolijoita.
                      ”...Mitä te haluatte?” hän lopulta sanoi happamana.
                      ”Mitä sinä tiedät Jerchóvasta ja Varjolaisista?” Eiffel kysyi ja kohotti asetta. Mies kavahti vaistomaisesti ja vältteli Eiffelin katsetta.
                      ”En mitään –” hän aloitti, kun Eiffel löi häntä uudestaan, tällä kertaa aseen kamaralla. Mies sylki verta lattialle ja niiskutti.
                      ”En kerro vaikka tietäisin. Anna mennä, tapa minut.” mies sanoi uhmakkaana.
Eiffel nyökkäsi Waldolle, joka astui viereisen sotilaan eteen, latasi aseen ja osoitti sillä huppupäistä vankia päähän. Vanki, joka selvästi oli jo tajuissaan alkoi vapista.
                      ”Jos sinua ei huoleta kuolla, niin miten olisi kaverisi? Pääset siivoamaan toverisi päänpalasia, jos et puhu.” Eiffel sanoi tiukasti.
Sotilas ähkäisi tuskissaan ja käänsi katseensa lattiaan. Hikipisaroita alkoi kirvota hänen otsalleen. Mies hengitti raskaasti ja nieleskeli. Sitten hän huokaisi luovuttaen.
                      ”Varjolaiset ovat miehittäneet Demón ja Rannanmón.” mies sanoi ja jatkoi ääni hieman väristen ”Taivastiet on suljettu, kukaan ei pääse planeetalle. Liittouma järjestää joukkojaan hyökkäystä varten. Enempää en tiedä, vannon sen. Olen vain rivisotilas, meille ei kerrota mitään.” mies sanoi nieleskellen. Hänen äänensä oli vilpitön.
”Tiedätkö mitään Varjolaisten kuningattaresta?” Eiffel kysyi. Mies katsoi häntä kummissaan.
”Häh? Ei… En. Vasnnon, en ole kuullutkaan mitään mistään kuningattaresta!” sotilas vastasi aavistuksen hädissään.
Eiffel nyökkäsi ja Waldo laittoi aseeseensa varmistimen takaisin päälle. Eiffel nosti lattialta hupun, laittoi miehelle suukapulan takaisin ja veti hupun hänen päähänsä. Sitten hän viittoi muita seuraamaan. Eiffel käveli edeltä ohjaamoon ja sulki oven muiden tultua perässä.
”Mitä me nyt tehdään? Mennäänkö me Jerchóvaan?” Waldo kysyi. Eiffel istui alas mietteliäänä. Muut jäivät seisomaan.
”Jätkä sano just että taivastiet on suljettu. Varjolaiset ei päästä ketään sisään.” Brittany sanoi.
”Ja jos Liittouma suunnittelee hyökkäystä, niin sinne on tosi vaikee päästä huomaamatta. Lisäksi, ne tajuaa mitä me äsken tehtiin, kun ne huomaa että meillä on väärä kurssi.” Marko sanoi kääntyen muihin päin ohjaajan penkiltään.
”Eli pitää tehdä nopeita päätöksiä nyt. Eiffel?” Waldo sanoi ja katsoi häntä.
”Mä sanon, että mennään Jerchóvaan.” Eiffel vastasi.
”Ja mitä sitten? Mennäänkö me Demóon kyseleen kadunmiehiltä, että missä Varjolaisten kuningatar mahtaa asua, kun me haluttas tappaa se? Siis jos me edes päästään ehjänä perille!” Waldo sanoi ja alkoi kuulostaa ärtyneeltä.
”Jos sulla on parempi idea niin anna tulla, mä kuuntelen!” Eiffel sanoi happamasti.
”Mä vaan sanon että Jerchóvaan meneminen näillä eväillä on itsemurhaa!” Waldo sanoi vihaisesti ja astui lähemmäs Eiffeliä.
”Se on kuule itsemurha aivan sama mitä me nyt tehdään!” Eiffel ärähti takaisin.
Brittany tuli heidän väliinsä.
”Pojat jumalauta! Nyt ei vittu parane riidellä!” hän sanoi ja painoi Waldon istumaan alas.
”Mut Eiffel, mun täytyy nyt olla Waldon kans samaa mieltä. Jerchóva on Varjolaisten pesäke ja nyt meillä on vielä Liittouma kannoilla.” Brittany sanoi painokkaasti.
Eiffel oli tästä hyvin tietoinen, mutta mitä vaihtoehtoja heillä oli?
”Mä sanon että mennään Jerchóvaan.” Mendez sanoi kaikkien takaa. Eiffel kääntyi ympäri; kaikki näyttivät yllättyneiltä kuullessaan Mendezin puhuvan.
”Joo. Mä äänestän kans Jerchóvaa.” Marko komppasi. Eiffel nyökkäsi heille ja katsoi Waldoa, joka nojasi penkissään taaksepäin ja huokaisi.
”Okei, mennään Jerchóvaan. Kyllä mäkin haluan saattaa loppuun sen, mikä aloitettiinkin. Mut meillä on parempi olla joku suunnitelma sinne päästessä.” Waldo sanoi.
”No, tässä on pari päivää aikaa miettiä. Sori Brittany, enemmistö päättää. Mutta ennen kuin otetaan suunta Jerchóvaan, meidän pitää päättää mitä me tehdään noille.” Eiffel sanoi ja nyökkäsi matkustamoon päin, missä heidän vangitsemansa sotilaat olivat sidottuina.
”Totta, eihän me niitä voida ottaa mukaan.” Waldo sanoi ja muutkin nyökyttelivät. Sitten tuli hetken hiljaista, kun kaikki miettivät miten olisi parasta toimia.
”Okei. Minä tiedän.” Eiffel sanoi noin minuutin tuumaustauon päätteeksi. ”Marko, pidä kurssi. Waldo ja Brita, tulkaa mukaan.” Hän sanoi ja nousi ylös.
Muut tekivät työtä käskettyä. He olivat oppineet luottamaan, että jos Eiffel sanoi tietävänsä mitä tehdä, hän myös silloin tiesi. He kävelivät matkustamon lävitse, kohti aluksen takaosaa. He nousivat tikkaat ylös aluksen toiseen kerrokseen ja kulkivat vielä kaksista ovista; niistä jotka erottivat matkustamon ruumasta ja niistä, jotka erottivat ruuman hätäuloskäynnistä.
Ovet sihahtivat hiljaa auetessaan ja heidän eteensä avautui pimeä, ahdas tila. Eiffelin astuessa sisään loisteputkivalot vilkkuivat yksitellen päälle. Aluksen perimmäisessä osassa ei ollut muuta kuin neljä ovea vastakkaisilla seinillä. Vaikka kuljetusalus ei ollut erikoisen suuri, oli sillä silti peräti neljä pelastuskapselia. Alus oli suunniteltu kuljettamaan kaksikymmentä henkeä ja yhteen kapseliin mahtui viisi ihmistä.
”Tartteeko näitä valmistella mitenkään?” Eiffel kysyi kurkatessaan yhden kapselin ovessa olevasta ikkunasta sisään.
”Ei tarvi.” Brittany vastasi ja avasi oven. Kapseliin syttyivät valot sisälle. ”Nää laukastaan painamalla tätä nappia.” hän sanoi osoittaen kapselin A2 -kokoisen kojelaudan keskellä sijaitsevaa hieman muita suurempaa nappia. Pienessä ohjauspöydässä oli säälittävän vähän navigointivälineitä verrattuna avaruusalusten varsinaisiin ohjaamoihin. ”Ja ulkopuolella on ovenpielessä samanlainen.” Brittany jatkoi viittoen kädellään. Waldokin astui kapseliin sisään. Hän katsoi ympärilleen ja naksautti kielellään pari kertaa.
”Joo joo… Mä tajuan. Sä oot aina niin inhimillinen.” hän hymähti vinosti.
”Vanha vuohi ei ole niin tyhmä kuin miltä näyttää.” Brittany sanoi virnistäen. Eiffelkin naurahti.
”Kyllä täällä jonkun pitää käyttää aivojakin.” Hän vinoili takaisin. Brittany nauroi ja näytti kieltään, kun Eiffel ei katsonut.
”Haetaan nyt ne vangit.” Eiffel sanoi. Waldo nyökkäsi ja kääntyi ulos kapselista. Eiffel oli menossa jo Waldon perään, kun Brittany otti häntä hihasta. Eiffel pysähtyi ja kääntyi naista kohti.
”Eiffel kuule…” Brittany aloitti. Hän näytti yllättäen vakavalta ja punnitsi selvästi sanojaan.
”Mä tiedän mitä sä meinaat sanoa.” Eiffel sanoi.
”Et tiedä!” Brittany kivahti.
Eiffel huokaisi. Brittany oli aina niin vaikea.
”Sä et halua mennä Jerchóvaan ja mä kyllä ymmärrän sun-”
”Voi vittu Eiffel! Sä aina luulet tietäväsi! Mulle on tiiätkö yks paskan hailee mennäänkö me Jerchóvaan tappamaan ittemme vai ei. Toi sun asenteesi mua kyrpii. Sä oot vaan taas yks paskan tärkee idiootti!” Brittany sähähti ja tuuppasi Eiffelin tieltään kävellessään kiukkuisesti ulos kapselista.
Eiffel oli hämmentynyt. Naisia oli yleensä melko vaikea ymmärtää, mutta Brittany oli taatusti yksi hankalimmista ihmisistä, joita Eiffel tunsi. Silloin, kun Brita kuului ryhmään, he tulivat ihan hyvin toimeen, mutta sen jälkeen naisesta oli tullut hyvin nihkeä. Sillä on varmaan menkat. Eiffel tuumi kävellessään takaisin aluksen pääosastoon.
Matkustamossa Brittany oli jo auttamassa Waldoa irrottamaan vangit istuimistaan. Hän oli taas kuin mitään ei olisi tapahtunut. Naisten aivoitukset menivät Eiffeliltä yli hilseen ja hän päätti olla jatkamatta kinastelua. Waldo nosti ensimmäisen vangin ylös ja Eiffel tarttui miestä olkavarresta kiinni. He taluttivat miehen hätäkapseliin sisälle. Brittany, joka tuli heidän perässään latasi aseensa ja osoitti sillä vankia, kun Eiffel veti hupun miehen päästä pois.
”Jos sä haluut elää, niin et tee mitään tyhmää. Brittany tässä ei ole yhtä kiltti, kuin minä.” Eiffel sanoi painokkaasti. Mies näytti pelokkaalta ja nyökkäsi. Eiffel ja Waldo lähtivät hakemaan loput vangit ja Brittany jäi vahtimaan miestä kapselin suulle. Pian kaikki sotilaat, pilotti ja perämies olivat kapselissa sisällä. He toivat myös neljännen sotilaan ruumiin, joka oli kuollut ammuskelussa. Eiffel irrotti ensimmäisen sotilaan käsiraudat, Brittanyn vahtiessa tiukkana vieressä.
”Me annetaan teille mahdollisuus, mitä Liittouma ei antanut meille.” Eiffel sanoi ja astui kynnyksen yli aluksen sisäpuolelle. ”Voit päästää toverisi vapaiksi kun olette lähteneet. Toivottavasti joku löytää teidät.” hän sanoi ja sulki kapselin oven.

Sitten hän painoi oven pielessä olevaa punaista nappia. Kuului kova pamaus, kun hätäkapseli irtosi aluksesta ja syöksyi avaruuteen. Luultavasti Liittouma lähettää aluksen heidän peräänsä, joten heidän täytyy ensin pysähtyä pelastamaan omansa kapselista ja näin ollen he saavat hieman lisäaikaa paeta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti